Casă cu design vintage, un proiect remarcabil made by Ezzo Design

Living + Dining (5)

Echipa Ezzo Design ne încântă din nou cu un proiect superb, realizat la Ploiești, pentru o familie cu personalități îndrăznețe. Admirăm și noi îmbinarea materialelor și detaliilor, într-un concept unic și special.

Când întâlnești o familie tânără, activă, cu pasiuni frumoase, care exclude ideea de “uniform” și îmbrățișează ideea de simplu cu accente vintage, tragi bucuros aer în piept și te înarmezi cu ingrediente și îndrăzneală pentru a crea o atmosferă, nu doar un spațiu de locuit.
Pornind de la un mix de vintage și contemporan, am creat nu doar un interior pe măsura personalităților proprietarilor, ci și piese de mobilier sau corpuri de iluminat care se înțeleg de minune, într-un scenariu aerisit.
Ingredientul de bază este lemnul. Astfel, texturile brute, formele și luminile surprinzătoare conlucrează spre a genera un spațiu aparte, cu elemente ce capătă o nouă funcționalitate (în speță țevile din cupru care acum, prin îmbinare, formează o bibliotecă).
Privind spre partea centrală a living-ului, descoperi o masă robustă, masivă, de dining care se profilează scenografic sub lampadarul format din obiecte ce au primit la rândul lor o nouă utilitate, în cazul de față borcane din sticlă. Tot în living-ul deschis, se află un cabinet ce poartă mândru steagul Marii Britanii.

Provocarea a fost dată de punerea în armonie a tuturor încăperilor cu cadrul natural: am folosit lemn, texturi diferite, nuanțe calde. Astfel, ca și dormitorul ce respiră un aer ludic, oferă un cadru cât se poate de intim. Nici dormitorul copiilor nu este mai prejos, impactul fiind dat prin materiale și culori, cu accentul pus pe personalitățile micuților, care fac atmosfera mai dinamică.
Bucătăria s-a adaptat și ea casei, în sensul că integrează firesc decorul, cu maximă lejeritate, conturată fiind de piese cu accente vintage și materiale brute.
Casa reflectă un spațiu intim, nu doar prin suprafețele din lemn, ferestre mari care amplifică lumina naturală, cât și prin piesele personalizate ce punctează ferm, minimalist, fiecare spațiu.