Ezzo Design a transformat un spațiu medieval în club de jazz și film

Jazzissimo_Timisoara

Tot soiul de pasiuni trebuie gândite în prealabil și duse la bun sfârșit în diverse etape ale vieții, prin intermediul sufletului și al oamenilor. În inima Timișoara, Ezzo Design a reconfigurat un spațiu de sute de ani și i-a dat noi funcționalități: loc de întâlnire pentru iubitorii de film și jazz. Iată povestea Jazzissimo Timișoara!

Orice perspectivă, evaluare și motivație trebuie pusă într-o anumită lumină. Astfel, a apărut idea, inițial ca atitudine, urmând să îmbrace forma unei zvâcniri cu aura londoneză.
Arhitectura e considerată ca fiind un concept convențional. Se conformează așteptărilor zilnice și atunci intervine designer-ul cu ale lui revoluții artistice pentru a-i modifica acele convenții, pentru a-i conferi distincții subtile. Proiectul de față examinează nuanțele unei astfel de convenții: “display-ul” decorativ dat, cu interioare medievale, iar atunci când arhitectura nu permite, culorile și materialele contribuie deopotrivă la un ansamblu exhaustiv, la nivel tehnic și psihologic. În consecință, atenția designer-ului și-a găsit cu preponderență traiectoria către cele două spații.

Dar să ne gândim la zona de jazz – scăldată în rafinamentul culorilor, al formelor, caracterizată prin material natural precum lemnul și pielea: împletirea nuanțelor de Earth Green cu caracterul subtil al lemnului masiv și al rotunjimilor atestă rafinamentul spațiului. Zona de jazz tăinuiește și un salon VIP, cu aburi de coniac și trabuc ce imaginează o atmosferă britanică, acoperită de discuții alese, priviri tâlcuite și zâmbete minuțioase.

Deasupra acestui mic univers intim, se înfățișează scena, la rang de podium pentru artiști de suflet, cărora li se pune la dispoziție un sistem integrat L-Acoustics.
Tărâmul jazz-ului ascunde o toaletă guvernată de prezența tromboanelor, aflate la dispoziția domnilor, totul în lumini calde, purtând aceeași notă de distincție. Naturalețea toaletelor feminine conturează nota de finețe, prin linii discrete și patina de vechi.

Dacă în zona de jazz se crează o atmosferă de istorie, decizie și elegant, partea de lounge se adresează relaxării în primul rând, prin lejeritatea corpurilor de iluminat și a nuanțelor deschise ce stăpânesc ambientul.

În aceeași măsură, stand-ul DJ-ului, asistența conferită de prezența barului și însăși capacitatea de peste 100 locuri a spațiului, provoacă la o dispoziție cu aer tineresc, chiar jovial. Verticalitatea spațiului se încadrează prin panouri cu materiale textile și prezența unui ecran destinat cinefililor.
Autenticitatea spațiilor și cadrelor ambientale a fost transpusă prin simțămintele designer-ului și cristalizate în două forme complet distincte: culorile și caracterul masculinității din zona de jazz, precum și nota de candoare și aerul proaspăt al zonei de lounge.

Designer – Ștefan Lazăr & Adrian Hanas (www.ezzo.ro)
Client – Horațiu Dejan (Jazzissimo Lounge)
Text by – Gabriela Lazăr
Photography – Andi Popescu (www.andipopescu.com)
Furniture – TrendFurniture (http://www.trendfurniture.ro/)

Alte articole similare:

Apartament cu design Ezzo. Un loc de vis

Casă cu desing vintage, un proiect remarcabil made by Ezzo Design

Un birou din Timișoara pentru softiști creativi