CONFERINŢELE a_ta2014: Arhitecți despre arhitectură

 

24home_nov2

Anuala timișoreană de arhitectură este cel mai important eveniment profesional organizat de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecţilor din România, cu sprijinul financiar al O.A.R.

Obiectivul principal al Anualei este recunoaşterea şi promovarea excelenţei în arhitectură şi, implicit, prin aceasta, reliefarea unor modele de practică profesională demne de urmat.

Ne adresăm în principal comunităţii profesionale, dar un deziderat major al proiectului îl reprezintă atragerea interesului publicului larg asupra arhitecturii de calitate şi implicarea acestuia în fenomenul arhitectural, al cărui rezident este de fapt. În acest scop, evenimentele organizate au o dimensiune publică – expoziţiile, dezbaterile, workshopurile, conferinţele sunt deschise tuturor celor interesaţi.

Tema anualei de anul acesta – prezent! – pleacă de la acest deziderat, dictând o formă de curatoriat care pune sub semnul întrebării, și în același timp în lumină, diferite procese importante din parcursul unui arhitect printr-un context: formarea sa și modul în care își construiește cariera, relațiile cu comunitatea, proiectele.

Aceluiași tip de proces i-au fost supuse și conferințele – reprezentând o colecție de moduri de a practica diferite, interesante fie prin maniera în care parcursul profesional în sine a fost construit, fie prin modul în care arhitectul a ales să se conecteze la comunitate, fie prin rafinamentul discursului arhitectural raportat la contextul fizic și teoretic din prezent.

Vă invităm, în 21 și 22 noiembrie, în minunata sală de conferințe din extinderea CJT, să aflați răspunsul la întrebarea CE SE POATE ÎNȚELEGE PRIN ”ARHITECTURĂ”, ÎN PREZENT? din 8 părți diferite ale Europei.

www.anualadearhitectura.ro