Cum să aranjați masa pentru un prânz perfect

cum sa aranjezi masa pentru un pranz perfect

Dacă vă place să gătiți, cu siguranță aveți deseori invitați la masă. Îi invitați poate la sfârșit de săptămână și începeți să vă gândiți la meniu, dar și la cum să aranjați masa pentru un prânz perfect.

Iată câteva sfaturi despre cum să aranjați masa astfel încât și musafirii dvs. să considere că sunt invitați la un prânz perfect.

Fiți organizați: Faceți o listă cu obiectele pe care le aveți pentru decorarea mesei, pentru ca atunci când începeți să o aranjați să știți exact cum va arată și pe ce să puneți mâna. Astfel, evitați stresul înainte se sosirea musafirilor.

Stabiliți meniul: Un prânz perfect înseamnă și că decorul se potrivește cu mâncarea. La ce folos un aranjament cu nisip și scoici dacă nu mâncați pește? Așadar, alegeți meniul și un decor „asortat” care să completeze ceea ce urmează să le serviți invitaților.

Piesa centrală: Poate fi o vază sau un aranjament special care inspiră tema decorului. Atenția însă la înălțimea lui, invitații trebuie să se vadă unii pe alții în timpul prânzului.

Lumânări: Ca să aranjați masa pentru un prânz perfect folosiți din plin farmecul lumânărilor. Lumina lor e blândă, caldă și destinde atmosfera. Sunt potrivite și la ora prânzului pentru spațiile închise.

Culori îndrăznețe: Puneți culoare în decorul mesei. Îi veți da viață și va transmite energie.

Natura pe masă: Natura este o sursă extraordinară de inspirație. Florile, verdele oferă mesei un aspect proaspăt. Piesa de rezistență a decorului poate fi chiar în grădina dvs.

Simplu: Imaginația poate merge până departe. Totuși, încercați să evitați să încărcați prea mult masa. Musafirii au nevoie și de loc pentru a mânca și pentru a se simți liberi în mișcări.

Experimentează! Îndrăzniți să pregătiți decoruri unice. Nu vă temeți că nu mai scăpați de ele pentru că durata lor de viață este doar pentru câteva ore, nu o să rămână în casa dvs. pentru totdeauna.

Sursa articolului aici, sursa pozei aici.