De ce să cumperi un apartament nou, în Timișoara

apartament_nou

Timișoara este un oraș în care dezvoltarea imobiliară continuă într-un ritm stabil. Cumpărătorii oscilează încă între locuințele noi și vechi.

Agenții imobiliari vă recomandă ca, înainte să luați decizia de a cumpăra un apartament vechi, să analizați și posibilitatea și avantajele de a deveni proprietarul unei locuințe noi. Prețurile sunt mai accesibile decât înainte de criza imobiliară, astfel că în multe ansambluri rezidențiale noi costul pe metrul pătrat este sub o mie de euro. În plus, pe lângă locuință, noile proiecte imobiliare oferă și alte facilități locatarilor: locuri de parcare, mici zone verzi și parcuri de joacă pentru cei mici, săli de sport, chiar cafenele și restaurante.

Chiar dacă prețul final este un pic mai mare decât pentru un apartament vechi, nu sunt de ignorat dezavantajele cu care vine o locuință construită cu câteva zeci de ani în urmă. Vă veți confrunta cu instalații sanitare și electrice cu probleme, astfel că, de exemplu, inundațiile nu mai sunt o surpriză. De asemenea, compartimentarea nu mai corespundă cu nevoile familiilor moderne și poate fi chiar inconfortabilă. Să nu uităm de lifturile vechi, foarte mici și zgomotoase care îți dau fiori la fiecare folosire.
Ca să evitați să aveți astfel de probleme veți fi supus la alte cheltuieli și veți deveni un șef de șantier în propria casă. Adică veți pierde bani, timp și veți beneficia și de o doză suficientă de stres.

Chiar dacă efortul financiar pare mai mare la început, o locuință nouă îți oferă multe avantaje și posibilitate a de a locui în condiții moderne și decente aproape imediat după cumpărare.