Design de birou ca o navă spațială

24 home Coperta imgDe îndată ce un client ne solicită un proiect intrigant, care să presupună și o combinație frumoasă de materiale, o abordare unică, fără linii clasice, înglobarea în design a elementelor ce țin de natură, noi, Ezzo Design, suntem mai mult decât încântați. În cazul de față rezultatul nostru este o bază de cercetare, sau mai degrabă o navă spațială invadată de natură, personajul principal fiind o ciupercă uriașă, dar asta poate fi văzută mai degrabă ca o consecință, atunci când natura își intră în drepturi, completând astfel spațiul și design-ul biroului în cauză. Aceeași idee este subliniată și prin prezența plantelor naturale care țâșnesc din țevi. Același mesaj când vine vorba de corpurile de iluminat dispersate și abandonate.

Avem de-a face în acest caz cu anumite combinații de materiale și culori, care în mod probabil nu ar ajunge unele lângă celalalte, decât în situația în care o schimbare radicală s-ar cere și nu s-ar prezenta la fel decât în situația în care un complex de cereri ar surveni pentru a crea un spațiu locuibil, ba mai mult, transformat din vechi în incredibil. Nava spațială în cauză a fost realizată prin implementarea unor soluții  menite să ofere cât mai mult spațiu ocupanților – s-a adăugat înălțime, s-a mărit spațiul dat, extins printr-o zonă de relaxare – care în mod probabil nu ar fi fost creat într-o nouă structură a spațiului. Putem spune că ideile creative nu au urmat nici o regulă și totuți rezultatul este unic, fascinant prin propriile trăsături.

Integrarea luminii naturale, precum și a altor resurse naturale, selecția elementelor inspirate din natură, plantele naturale care  necesită un minim de îngrijire, toate acestea sunt parte din solicitările beneficiarilor vizavi de un spațiu adaptat prin design, angajaților. Dacă ar fi să menționăm și faptul că am adăugat acel „ceva”, acea sclipire de geniu care determină unicitatea, un spațiu încântător, intrigant, poate chiar cu un accent ciudat, atunci cel mai probabil ai fi chiar sedus ca privitor. Design-ul se distinge în acest proiect prin strălucirea neobișnuitului, prin mediul încărcat de culoare, folosirea graffiti-ului, a pavilionului de relaxare, și, mai presus, prin soluții îndrăznețe.

Ezzo Design