Mobilier pentru rezultate mai bune la job, de la GreenForest

mobilier birou GreenForestNumărul locurilor de muncă care presupun activitate de birou este tot mai mare, iar grija pentru sănătatea, confortul și performanța oamenilor încep să fie tot mai importante.
Din această perspectivă ergonomia locului de muncă oferă cele mai potrivite soluții. Astfel, locul de muncă trebuie să ofere condiții pentru o postură cât mai neutră, normală, care să nu producă tensiuni scheleto-musculare și obturări ale circulației sanguine, pe de o parte, iar pe de altă parte, să ofere condiții pentru facilitarea mișcării organismului cât mai mult posibil.

În cadrul locului de muncă rolul primordial îl are scaunul care să ofere suficiente ajustări pentru fiecare persoană și, în același timp, să faciliteze șederea dinamică. Astfel, șezutul scaunului trebuie să fie ajustabil în înălțime pentru a permite sprijinirea utilizatorului și pe picioare atunci când stă la birou, cotierele scaunului trebuie să fie la înălțimea potrivită pentru a prelua din greutatea utilizatorului, dar în același timp să nu producă tensiuni în zona cervicală – umeri – gât, iar mecanismul scaunului să permită cel puțin mișcarea prin lăsarea pe spate a spătarului.

Chiar dacă scaunul asigură toate facilitățile necesare pentru ca poziția corpului să fie una naturală, neutră acest lucru poate fi dezechilibrat de o masă de lucru care nu are înălțimea potrivită. Astfel brațele utilizatorului pot să fie prea sus sau prea jos pe blatul de lucru, producând tensiuni în zona umerilor-gâtului, iar articulațiile mâinilor și a degetelor pot fi forțate. Pentru o persoană cu o înălțime de 1,6 m blatul de lucru ar trebui să fie la circa 67 cm înălțime pentru lucrul pe scaun, la o persoană de 1,7 m blatul trebuie să fie la circa 72 cm înălțime, iar pentru o persoană de 1,9 m blatul trebuie să fie la o înălțime de circa 77 cm pentru lucrul așezat pe scaun.

În munca de birou ideal este să se alterneze statul pe scaun cu statul în picioare, tipul de birou în acest caz numindu-se “seat-stand”. Produse “seat-stand” se pot vedea în showroom-urile GreenForest din Timișoara, București și Cluj Napoca.
De asemenea, GreenForest a lansat recent pe piață programul ErgoGreen, dezvoltat urmărind principii eco-design în cadrul proiectului “Danube-PIE- Product Innovation through Eco-design in the Danube region”. Programul ErgoGreen pe lângă facilitatea de ajustare a înălțimii blatului între 65 și 85 cm are și o importantă componentă de mediu.
Astfel, biroul ErgoGreen este însoțit de o ofertă de buy back GreenForest. Oferta constă în preluarea garantată de GreenForest a biroului după o perioadă de minim 5 ani de zile, în schimbul unui voucher valoric care reprezintă 15% din valoarea biroului la vânzare. Voucher-ul valoric poate fi folosit pentru achiziția unor noi produse GreenForest. În ceea ce privește biroul înapoiat, structurile metalice vor fi refolosite prin revopsire în componența unor noi produse GreenForest.

În acest fel, prin a doua utilizare a structurii metalice se reduce amprenta de carbon a produsului cu 83%, prin eliminarea componentei principale a amprentei, reprezentată de producția metalului. Astfel, se protejează resursele naturale, iar prin facilitatea de buy back se protejează resursele și capitalul financiar al beneficiarilor produselor.

Text: PhD. Sebastian Capotescu