Sfaturi pentru amenajarea aleilor în grădină

Cărare în grădină

Grădina este oaza de liniște pe care o căutăm la o casă. Ea trebuie să corespundă arhitecturii casei, să ofere condițiile perfecte pentru petrecerea timpului liber și să fie ușor de întreținut.

Una dintre lucrările importante în grădină este montarea aleii sau aleilor. E recomandat ca traseele să fie scurte, între puncte de interes ale casei sau grădinii.

Senini mai face și alte recomandări importante pentru calitatea și durabilitatea unei investiții în aleile pavate.

Pavajul se montează “uscat” pe un pat de nisip nivelat şi bine compactat. Important: Grosimea pavajului cât şi tipul de finisaj vor fi alese în funcție de destinația spațiului ce urmează a fi pavat, precum şi de traficul preconizat (zonă pietonală, spații industriale). Se recomandă o atenție specială pentru pantele adecvate pentru a se evita stagnarea apei pe suprafață. Astfel, în faza de montaj este recomandat să se folosească simultan produse din cel puțin 3 ambalaje pentru a evita formarea de conglomerate cu nuanțe de culori diferite. În timpul operațiunilor de montaj fiți atenți la manevrarea produselor.

Se recomandă punerea în operă a produselor Senini cu temperaturi care depăşesc 0ºC şi în absența înghețului sau a zăpezii.

Secțiune pavaj de grădină

STRATUL DE NIVELARE: în general se realizează  din sort concasat (3-6 mm), perfect nivelat şi egalizat. Nisipul utilizat nu trebuie să fie înghețat sau să conțină urme de zăpadă.

GEOTEXTILUL: Se recomandă folosirea geotextilului pentru o mai bună şi uniformă distribuire a sarcinilor, cât şi pentru a evita amestecarea diverselor straturi de suport cu stratul de nivelare.

Mai multe informații despre recomandările privind alegerea pavajului citiți aici