Robinet care consumă cu 90% mai puțină apă

housetech02Publicul din România poate face economii substanțiale în consumul de apă datorită unui elvețian care a inventat robinetul care consumă cu 90% mai puțină apă decât bateriile de apă standard. Obiectul este disponibil acum și în Timișoara, poate fi testat în showroom-ul companiei Tempini,  de pe Calea Aradului, nr. 115, iar în curând va putea fi folosit de pasagerii care ajung pe Aeroportul Internațional Timișoara. Platforma aeroportuară va fi prima locație din România dotată cu un astfel de robinet inovator.
Costul unui robinet este de aproximativ 170 de euro.

Design elvețian și tehnologii inovatoare 107_1
Urmărind să realizeze o economie substanțială a consumului de apă, designerul elvețian Rolf Senti a realizat o soluție revoluționară, construită dintr-un hobby. Dacă un robinet clasic consumă un litru de apă în 5 secunde, invenția elvețianului economisește până la 90% apă. Totodată, datorită tehnologiei de construcție, care permite dispersarea apei pe piele, aceasta nu este resimțită la temperatură scăzută.

Sub 5% din totalul cantității de apă de pe Terra este potabilă. Potrivit statisticilor ONU, 1,2 miliarde de oameni nu au acces la nicio sursă de apă potabilă. Când vorbim despre blocurile din România, în multe cazuri risipa de apă este foste mare, deoarece așteptarea până la încălzirea acesteia durează minute întregi.