Interviu – Cum a fost obținut robinetul care scade consumul de apă

Cu ceva timp în urmă am scris un articol despre un robinet inovator care scade consumul de apă cu 90%. Revenim acum și cu povestea din spatele acestui robinet, pe care îl puteți testa în Timișoara, în showroom-ul companiei Tempini.

Rolf SentiRolf Senti este fondatorul unei apreciate companii elvețiene de design interior și mobilier de baie și bucătărie. Produsele sale sunt unice și inovatoare, un exemplu fiind căzile de baie libere permanent, realizate din lemn. Compania sa a fost distinsă cu importante premii pentru design și inovație în Elveția, Germania, dar și la nivel internațional.
El aduce acum în România un produs care revoluționează piața de obiecte sanitare. Este vorba despre un robinet care economisește 90% apă și 100% energie. Acesta este distribuit în România prin firma Tempini.

De ce este revoluționar acest robinet?
În primul rând, robinetul realizează o reducere a consumului de apă de pană la 90% și se conectează doar la apă rece. Datorită modului în care acesta dispersează particulele de apă, temperatura nu se simte pe piele.

Cum a luat naștere ideea unui robinet eco?
În Dubai, de exemplu, apa este mai scumpă decât benzina, așa că în anul 2009, în urma unei vizite pe care am făcut-o acolo, m-am hotărât să produc o schimbare. Peste 5 ani a luat naștere un concept care acum a fost probat și a dat rezultate în întreaga lume. Prima locație in care robinetul și-a demonstrat utilitatea este Mecca, locul unde peste 1,98 de milioane de credincioşi vin anual la pelerinaj. Conform ritualului, aceștia se spală pe mâini înainte de rugăciuni între 5 și 10 minute, de cel puțin 5 ori pe zi. Gândiți-vă câți litri de apă se risipeau înainte.

Unde se mai poate folosi robinetul?
Se poate folosi în restaurante, în trenuri, vapoare, corporații, spații publice, dar și de către familii în propriile locuințe. Oriunde cantitatea de apă este însemnată și se dorește o reducere sau o economie semnificativă de apă. În urma unui eveniment cu soluții de design interior pentru bucătării, urobinetul care scade consumul de apanul dintre cei mai mari producători de bucătării din Germania mi-a cerut detalii despre robinet pentru că dorea să îl integreze soluțiilor sale. Presiunea și dispersia apei este foarte eficientă la curățarea legumelor, în special a celor cu frunze, precum salata, dar nu numai.
Printre clienții noștri se numără și sedii de corporații multinaționale. Studiile arată că majoritatea adulților folosesc toaleta de patru-șapte ori pe zi. Într-o corporație cu mii de angajați acesta se traduce printr-un consum enorm de apă.

Cum a început colaborarea cu firma Tempini România?
Încercăm să devenim globali și pentru că deocamdată nu intenționez să dezvolt un business personal în România, aveam nevoie de o colaborare cu o companie. Am aflat de Tempini România anul trecut. Recomandările au fost foarte bune, împărtășim aceeași filosofie privind mediul înconjurător așa că am început colaborarea la scurt timp.

Ce alte inovații mai pregătiți?
Lucrez, în parteneriat cu Uniunea Europeană, la un proiect de tehnologii verzi. Încercăm să creăm un bazin de apă dintr-un copac. Proiectul se numește Climate Kic – NEST.

Sunteți unul dintre cei mai cunoscuți designeri de interior ai vedetelor de la Hollywood. Care sunt acestea?
(Zâmbește…) Este adevărat că am printre clienți unele vedete din lumea filmului și a muzicii, însă nu pot să le divulg numele. Întotdeauna semnez un contract de confidențialitate cu personalitățile.

Robinetul poate fi testat în showroom-ul companiei, de pe Calea Aradului, nr. 115, Timișoara.
În Timișoara, robinetul minune care face economii semnificative privind consumul de apă urmează să fie instalat în cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia.

Alte articole despre Tempini:

Cum să-ți alegi eficient gresia și faianța pentru casă

Compania Tempini lansează Tempini Family