Lucrări de primăvară necesare în grădina ornamentală

ingrijire_gazon

În luna februarie puteți programa primele activități de îngrijire a grădinii. Este timpul să vă pregătiți plantele ornamentale să se dezvolte pentru a vă oferi umbră și răcoare pe timp de vară.

Alegem câteva tipuri de plante, destul de des întâlnite, pentru care la ieșirea din iarnă sunt necesare câteva lucrări de îngrijire specifice.
Este momentul potrivit pentru tăierea arbuștilor. Astfel, veți stimula creșterea lor, în special a celor care înfloresc în lunile de vară. Tăierea îi va ajuta să se dezvolte viguros, iar la vremea potrivită florile vor fi mari și frumoase.
Mare atenție la arbuștii care înfloresc primăvara. În cazul lor, îngrijirea ramurilor se face după ce trece floarea pentru că mugurii se dezvoltă încă din sezonul trecut. Amânați lucrările de îngrijire până la vară.
O plantă îndrăgită de mulți, fie că locuiesc la casă sau în apartament, este trandafirul. În februarie, se face tăierea ramurilor subțiri și a celor viguroase. Mare atenție la aceste două categorii de ramuri pentru că tăierile se fac diferit. Și specia de trandafir determină tipul de tăiere. De exemplu, pentru cei în formă de tufă sunt foarte importante aceste intervenții. Pentru cei agățători se fac puține tăieri sau deloc. Puteți îndepărta ramurile bolnave sau uscate, important este să urmăriți dezvoltarea lor.
Luna februarie este un moment potrivit pentru îngrijirea gazonului. Sunt patru pași importanți pe care vă recomandăm să-i parcurgeți. Cum vedeți primele fire crescute faceți fertilizarea și udați. Cu atenție la momentul în care puneți apa pe gazon și la prognoza meteo. În câteva zile, puteți erbicida ca să scăpați de buruieni. Aerați solul ca să ajutați creșterea și ă creșteți eficiența substanțelor folosite. Oxigenul ajunge mai ușor la rădăcină dacă folosiți o greblă cu dinți de metal sau utilaje speciale pentru aerarea terenului. Tot acum puteți reface porțiunile distruse. Acolo unde nu crește gazonul, solul e tasat și nu permite creșterea firelor de iarbă. Așadar aerați, puneți semințe, udați, apoi fertilizați.

Mai multe informații și detalii despre lucrările necesare în grădina ornamentală aici.

Alte articole din categoria Grădina:

Sfaturi pentru amenajarea aleilor în grădină

Idei de culori și materiale pentru mobilier de grădină