Cum să economisești dacă ai centrală termică proprie

centrala-termica_b23d958ab8

Sezonul rece se apropie și ne gândim deja la costurile mai mari pentru perioada de iarnă. Urmând câțiva pași simpli poți să economisești folosind centrala termică proprie.

Tot mai mulți proprietari de apartamente decidă să folosească o centrală termică în regim propriu pentru căldura în apartamente sau case. Este o alternativă la sistemele centralizate de încălzire, gestionate de administrațiile publice locale, și oferă mai multă flexibilitate și independență. Totuși, prin omisiunea câtorva aspecte importante, facturile de căldură pot fi mai mari decât înainte și gradele în casă – mai puține.
Recomandăm să urmați câțiva pași pentru a vă asigura că beneficiați de confortul cel mai ridicat, iar costurile dumneavoastră pentru asta sunt cât mai mici posibile.
În primul rând, atenție la mobilierul care blochează caloriferele și la obiectele așezate pe ele. Din cauza acestora schimbul de căldură este mai puțin eficient. Veți consuma mai multă energie, dar veți primi mai puțină căldură. De asemenea, încercați să izolați geamurile, ușile, chiar pereții locuinței pentru că acestea sunt zonele prin care se pierde foarte multă căldură.
Specialiștii recomandă o temperatură constantă în camere de 21 grade Celsius, pe care o puteți obține folosind dispozitive de reglare (acele termostate despre care vorbesc vecinii care au centrale termice). Sunt aparate care vă ajută să faceți economii și vă asigură temperatura casei pe intervale orare în funcție de programul dumneavoastră și al familiei.
Foarte important este ca înainte de a folosi pentru următoarele luni centrala termică să-i faceți o verificare tehnică. Vă asigurați că instalația din casă și componentele centralei sunt funcționale în parametrii optimi. Astfel, nu apare un consum nejustificat de mare, iar, în timp, nu veți fi nevoit să investiți sume foarte mari în reparații sau chiar înlocuirea centralei.
Conform legii, verificarea tehnică periodică trebuie efectuată cel puțin o dată la doi ani de către o societate autorizată de ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat) şi constă în verificarea funcţionării corecte şi sigure a centralei termice.

Alte articole cu produse care economisesc resurse:

Robinet care consumă cu 90% mai puțină apă

Interviu – Cum a fost obținut robinetul care scade consumul de apă